Juni

Aardbeien Tiramisu

  • 450 gr Griekse yoghurt
  • 200 gr monchue
  • 5 el poedersuiker
  • 500 gr aardbeien
  • 150 gr lange vingers

Bereiden

Voor de tiramisu heb je een kleine ovenschaal nodig.  Meng de yoghurt, monchou en de poedersuiker in een kom. Klop dit met eenelektrische klopper door elkaar. Wanneer er geen klontjes meer inzitten, pureer je de helft van de aardbeien met een staafmixer of een vork. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het pureren niet lukt. Meng de gepureerde aardbeien door de yoghurt en monchou met een lepel. Bedek de bodem van een kleine ovenschaal met lange vingers. Verdeel hier ongeveer de helft van het aardbeien-yoghurt mengsel overheen. Daarna weer een laag lange vingers en daarna de rest van de yoghurt. Afmaken met verse aardbeien bovenop en een snufje poedersuiker. Ik vind het lekker om de tiramisu nog een paar uur te laten opstijven in de koelkast. Maar dat hoeft niet persee (als je daar geen tijd voor hebt).
Bron: www.lekkerensimpel.nl

Aardappel rosti met Courgette en Paprika

  • 3 aardappels
  • Halve courgette
  • Halve paprika
  • 1 kleine ui
  • 1 ei
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout/peper
  • 1 tl peterselie
  • evt. een theelepel bloem

Bereiden

Schil de aardappels. Rasp de aardappels en de courgette en snijd de paprika en ui in stukjes. Doe de aardappels, courgette, paprika en ui in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng alles door elkaar en voeg eventueel een beetje bloem toe als het te ‘nat’ is. Giet een scheutje olie in een pan en doe de geraspte groenten in de pan en druk het plat. Doe de deksel op de pan en laat op een zacht tot middelhoog vuur  voor 10 minuten bakken. Daarna draai je met behulp van een bord de rosti om en laat je de koek nog 5 minuten garen. Serveer met een grote salade.

Ovenschotel met Aardappel, Gehakt en Tomaat

  • 4-5 aardappels
  • 150 gram gehakt
  • 1 tomaat halve ui
  • 1 teen knoflook
  • 140 gram tomatenpuree
  • scheut water
  • 2 tl tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje zout/peper
  • handje geraspte kaas

Bereiden

Zet een pan water op en schil de aardappels. Snijd grote aardappels eventueel in stukken. Kook de aardappels circa 15 minuten totdat ze bijna gaar zijn. Snijd de aardappels vervolgens in blokjes/partjes en breng ze op smaak met het paprikapoeder. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de tomaten in plakjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook aan. Voeg vervolgens de gehakt toe en bak deze rul. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg vervolgens een scheut water, snufje zout en peper en de tijm toe.Even goed mengen en laat het geheel ongeveer 2-3 minuten warmen. Doe de aardappels in een ovenschaal.Verdeel hier het gehaktmengsel overheen. Vervolgens leg je de plakjes tomaat op het gehakt en maak het geheel af met een beetje geraspte kaas.Zet de ovenschotel voor circa 20 minuten in de oven.


Aardappel

  • 4 stevige aardappels
  • 40 gram boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • 2 theelepels zeezout

Bereiden

Wikkel de aardappel in aluminiumfolie. Doe de kooltjes wat aan de kant, en leg er wat grind steedsjes voor in de plaats. Leg de aardappels in de bbq. en sluit deze af, of met het grind of met het deksel. laat de aardappels circa 1 uur bakken of tot ze gaar zijn.Hol de aardappels uit en meng de andere ingredienten met de aardappel.  U heeft een heelrijke aardappel!

Bron: Het BBQ Boek van Paul Svensson



Bloemkool

  • 1 bloemkool
  • 250 gram broccoli
  • 4 rode appels
  • 2 eetlepels kerriemix (1 eetlepel gemalen komijn, 2 eetlepels kerrie, halve eetlepel cayennepeper, 1 eetlepel gemalen venkelzaad)
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • Zeezout
  • Half bosje basilicum
  • Gehakt
  • Sap van 1 citroen

Bereiden

Breng een pan water aan de kook en voeg wat zout toe. Kook de bloemkool en broccoli 2 min. laat ze afkoelen in koud water. snij de appels in kwarten en bestrooi ze met de kerrie mix. Grill de bloemkool en appels op de BBQ tot ze een mooie kleur hebben en zacht zijn. Snij de groente in kleinere stukjes en maak het geheel op smaak met citroensap, koolzaadolie en zeezout. strooi tot slot de basilicum er over heen.


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.