December

Heerlijk gevulde kip uit de oven.

Gevulde kip, veel mensen zien er tegen op. Maar dit is echter niet nodig met dit recept. Het is makkelijk en de oven doet zijn werk.

Voor ongeveer 2 a 3 personen

  • 1 hele kip (vraag aan de poelier de grote voor het aantal personen)
  • 2 bakjes philadelpia kruiden
  • 1 bakje snoeptomaatjes
  • 1 bakje champignons
  • Kipkruiden
  • Olijfolie
  • Peper/zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 c
Maak de champignons schoon, en doe deze in een meng kom
Maak de tomaatjesschoon en voeg ze bij de champignons
Meng de philadelpia door de chapignons en tomatjes
Vul de kip met dit mengsel, wat over is doe je in een steelpannetje
Leg de kip in een ingevette ovenschaal
Meng de kipkruiden met de olijfolie in en glas.
Smeer de kip goed in met de kruiden mengsel.
Als er naast de kip nog ruimte is kan je bijvoorbeeld. schoongemaakte roseval aardappeltjes in blokjes snijden en om de kip leggen.
Zet de kip in de voorverwarmde oven, smeer de kip regematig nog in met het olijfolie mengsel.
Laat de kip in ongeveer 1,5 uur gaar worden.
Net voor het serveren kan u de overgebleven philadelpia opwarmen in het steelpannetje voor extra saus!


Kerst salade

Deze kerst salade ziet er mooi uit en is nog lekker ook! En geheel in je eigen smaak aan te passen!


  • 1 krop sla of krulsla
  • 3/4 cup rode druiven door midden gesneden
  • 2 mandarijnen in stukjes gesneden
  • 1 kleine rode ui in stukjes gesneden
  • 1/4 cup pecannoten in stukjes gesneden
  • 2 grote eetlepels rozijnen
  • 1 kleine appel in stukjes gesneden
  • 1 sneetje bruin brood en je favoriete dressing, zoals balsamico azijn 

Bereiden

Snijd al je ingrediënten en leg alles in een grote kom.
Voeg daarboven zo’n 2-3 eetlepels dressing aan toe en meng alles even door elkaar met je handen.
Voor de ‘ster’ bovenop: toast een sneetje brood en snijd de vorm van de ster eruit met een mesje. Leg hem daarna bovenop de salade.



Spruitjes Noël

Voor 4 personen

  • 8 Grote spruitkooltjes
  • 8 Plakjes ontbijtspek
  • 8 prikkertjes klontje roomboter 

Bereiden

Maak de spruitkooltjes schoon: (klein stukje van de onderkant, buitenste schutblaadjes afsnijden)
Kook de spruitkooltjes beetgaar in een klein laagje water, ca 12 minuten.
Wikkel om ieder spruitkooltje een plakje ontbijtspek en zet dat vast met een prikkertje. 4 Bak de spruitkooltjes met ontbijtspek even lichtbruin aan in een koekenpan, in een klontje roomboter.


Aardappelwaaier uit de oven

  • 18 pommes culinair
  • 150 g grano padano (kaas) (in plakken geschaafd)
  • 25 g boter
  • 50 ml olijfolie extra vierge met truffelaroma (flesje a 250 ml)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de aardappels goed schoon. Snijd elke aardappel aan één kant in, met telkens enkele millimeters tussenruimte. Snijd de aardappel net niet helemaal door; de schijfjes moeten aan de onderkant vast blijven zitten. Steek enkele plakken kaas in de ingesneden aardappels. Smelt de boter in enkele seconden in de magnetron en roer deze door de truffelolie. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Kwast elke aardappel in met het oliemengsel (ook tussen de schijfjes) en zet ze in een ingevette ovenschaal. Laat de aardappels in de oven in 1 uur gaar worden.

Tip! Je kunt heel gemakkelijk voorkomen dat je de aardappels te ver insnijdt, door ze tijdens het snijden op een lepel te leggen. De holling van de lepel zorgt ervoor dat je niet kunt uitschieten.

Tip! Wil je de aardappelwaaiers vooraf klaarmaken? Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en bewaar ze (maximaal 24 uur) op een koele plaats. Verwarm de aardappels vervolgens in 6 minuten op vol vermogen in de magnetron, of verwarm ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 ºC.

Aardappel met groente

  • courgette
  • champignons
  • ui
  • olijfolie
  • mini-bolletjes mozzarella
  • pom-à-part balsamicoazijn
  • gemengde sla

Bereiden

Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5 (of barbecue aansteken). Courgette wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Champignons schoonmaken. Courgette bestrooien met zout en peper. Ui pellen en in parten snijden. Courgette, champignons, ui, mozzarella en 2 eetlepels olie mengen. Mengsel over 4 stukken aluminiumfolie verdelen. Goed dichtvouwen en op barbecue of in oven in ca. 15 minuten gaar laten worden. Aardappelpartjes met 3 eetlepels olie bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Sla over vier borden verdelen. Van rest van olie en balsamicoazijn dressing roeren. Inhoud van pakketjes op sla leggen en besprenkelen met dressing. Serveren met aardappelpartjes.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.